International View of the State-of-the-Art of Cryptography and Security and its Use in Practice (VI)

December 12, 2014
Venue: The Ambassador Hotel Kaohsiung, 4F
Gin Chuen Room, 8:30am -4:30pm



Please contact Claire Vishik (claire.vishik@intel.com) if interested in participation and/or presenting.

Workshop Description

The goal of the workshop series is to enable an informal discussion forum in order to exchange opinions on issues associated with the design, implementation, and use of commercial cryptography and secure computation.

Building on the International View of the State-of-the-Art of Cryptography and Security and its Use in Practice workshops in Dagstuhl in 2011, Beijing in 2012 Athens and Bangalore in 2013 and Copenhagen in 2014, we will meet again in Taiwan following AsiaCrypt 2014 to bring together researchers from Europe, Asia, and North America from industry, academia, and government.

The one day workshop in Taiwan will discuss directions and developments in theoretical and applied cryptography and surrounding societal and regulatory issues.

Based on suggestions after the workshop in Copenhagen at Eurocrypt 2014, we will be covering the following areas:

  • Real-life cryptography and implementation issues
  • Post-quantum cryptography
  • Lightweight cryptography
  • Policy, regulatory, and cryptography usage environment
  • Innovative use cases and ideas for cryptography

As always, we invite the attendees to send topics of interest to them and proposals for talks and/or discussions prior to the workshop. On December 12th, we will follow the format we used for the last three workshops: the focus areas will be anchored by an invited talk and/or panel of short talks, and the emphasis will be on discussion and exchange of opinions.

In addition to technical and societal topics, we will touch upon projects in different countries, in order to increase awareness of the R&D activities internationally and continue to build a community of research and practice to generate new ideas in this field.

Draft Program

9:00 -9:20 am 20 min Opening statements, introductions -- organizers
9:20 - 10:40 am 80 min Session 1: Lightweight cryptography
Sherman S. M. Chow, Chinese University of Hong Kong -- "Privacy Preserving Collaborative Filtering from Asymmetric Randomized Encoding”
Tanja Lange (Eindhoven) and Dan Bernstein (Eindhoven and IUC) -- Project PUFFIN
10:40 - 11:00 am 20 min Break
11:00 - 12:30 pm 90 min Session 2: Research in Taiwan
Organizer: Bo-Yin Yang
Cryptography in Taiwan (Bo-Ying Yang, NTU, Kai-Min Chung, NTU, others TBA)
12:30 - 1:30 pm 60 min Lunch
1:30 - 3:00 pm 90 min Session 3: Research news:
Tsuyoshi Takagi, Kyushu University – “Multivariate Quadratic Challenge”
Bernardo David, Aarhus University, “New Results on Universally Composable Commitments”
3:00 - 3:20 pm 20 min Break
3:20 - 4:30 pm 70 min Session 4: Full data and device encryption: discussion on history, concerns, other issues
Moderator: Claire Vishik
4:30 - 5 pm 30 min Post workshop: Future topics, suggested format.